Internationellt efterlyst gripen i Danmark

En man som häktats i sin frånvaro misstänkt för mord på en kvinna i 40-årsåldern i Arlöv den 1 juni har nu gripits i Danmark. Samarbete mellan svensk och dansk polis har lett till gripandet.

ANNONS
|

Det var på eftermiddagen den 1 juni som polis och ambulans larmades till en adress i Arlöv där en kvinna anträffats död i sin bostad. Kvinnan i 40-årsåldernhade skador som misstänktes komma från yttre våld. En förundersökning om mord inleddes.

Redan samma dag riktades misstankarna mot en man i 35-årsåldern som anhölls i sin frånvaro. Misstankarna stärktes efterhand och mannen häktadesi sin frånvaro av Malmö Tingsrätt den 8 juni. Mannen blev även internationellt efterlyst.

–Den misstänkte är inte svensk medborgareså när vi började kartlägga hans umgänge upptäckte vi att han hade kontakter i Danmark och även i andra länder. Så vi började samarbeta med utländsk polis, sägerpolisens utredningsledarePatrik Nyquist.

ANNONS

Tisdagen den 22 juni kunde den efterlyste mannen gripas och anhållasav dansk polis respektive åklagare. Gripandet skedde i Odense,Region Syddanmark.

– Vi har haft daglig kontakt med dansk polis sedan den 2 juni, alltså redan dagen efter det misstänkta mordet.Dansk polis i Odense har haft uppsikt på vissa platser och spaningen har gett resultat. Jag vet inte om de anträffat honom utomhus eller vid en husrannsakan. Men enligt dansk polis ska gripandet haskett odramatiskt i Odense, berättarNyquist.

Förundersökningen fortsätter med begäran till dansk polis att den mordmisstänkteska lämnas ut till Sverige för vidare utredningsåtgärder. Åklagare och polis kan i nuläget inte förmedla den misstänkte mannens inställning.

– Vihoppas att han är här snart så vi kan prata med honom och höra hans inställning till misstankarna, avslutarpolisens utredningsledarePatrik Nyquist.

ANNONS