Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis, hemvärn och frivilliga söker efter den försvunne tolvåringen i Falkenberg.

Intensiv sökinsats inne på tredje dygnet

Det har snart gått tre dygn sedan den tolvårige pojken senast sågs i Falkenberg och sökandet fortsätter med oförminskad styrka. Runt 3 000 frivilliga har anslutit sig till Missing People för att hjälpa till att hitta pojken.

Sökandet efter pojken har fortsatt under natten, men polisen har i nuläget inga nya uppgifter att gå ut med.

- Det händer saker hela tiden under en eftersökning, men vi har inte hittat pojken, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen på plats i Falkenberg.

Det systematiska sökandet, både på land och i Ätran, fortsätter under dagen.

- Vi tilldelar både militär och frivilligorganisationer områden som de får söka i, sedan har vi själva områden där våra hundar söker och det pågår också dykningar i Ätran, säger Tommy Nyman.

- Sökområdet är väl tilltaget från början, i olika sektioner. Vi har också fått gå tillbaka till en del sektioner, efter tips, och håller på att beta av dem.

Många frivilliga

Den försvunne pojken, som har Downs syndrom, gick ut med hunden under tisdagen men kom inte tillbaka hem. Polisen utreder fortsatt pojkens försvinnande som ett misstänkt människorov, men säger samtidigt att ingenting tyder på att något brott begåtts.

Även Missing People har under natten fortsatt sökandet efter pojken och man räknar med att uppemot 3 000 frivilliga har anslutit för att hjälpa till i letandet.

- Det är många Falkenbergsbor och tillresta som är ute, det är ett fantastiskt engagemang, säger Tommy Nyman.

Man har fortsatt gott hopp om att hitta honom vid liv.

- Det finns inget som talar emot det. Vi vet av erfarenhet att små barn kan klara sig rätt länge, säger Jörgen Olsson, presstalesperson för Missing People.

Nya områden

Under förmiddagen tar även Missing People upp sökandet igen.

- Vi har fått nya områden av polisen som vi ska söka på i dag, men det gäller fortfarande Falkenberg med omnejd, säger Jörgen Olsson.

Den som vet var pojken är eller har andra uppgifter uppmanas att höra av sig till polisen. Han var klädd i en klarblå jacka med luva och svarta skor med reflex vid försvinnandet. Han har blont hår som går till öronen och är cirka 140 centimeter lång med smal kroppsbyggnad.