En man döms för att ha skickat brev han hostat på. Arkivbild.
En man döms för att ha skickat brev han hostat på. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Intagen döms för att ha hostat på brev

ANNONS

En 29-årig man som avtjänade ett straff på Kumlaanstalten i fjol döms för att ha ofredat en åklagare – genom att hosta på brev som han visste att åklagaren skulle läsa. I breven hävdade mannen att han var smittad med covid-19, skriver Göteborgs-posten.

"Jag känner stor oro för att kunna bli smittad av corona", har åklagaren sagt i förhör.

Breven skrevs till 29-åringens häktade vänner, som liksom han själv är medlemmar i ett kriminellt gäng i Bergsjön i Göteborg. Mannen skickade breven till häktet där de på grund av restriktioner lästes igenom av åklagare för godkännande.

"Till åklagaren. Jag har corona och jag hoppas du blir smittad när du läser detta. Hostat klart på brevet", skriver mannen i brevet och har ritat en mun som skrattar.

ANNONS

29-åringen hävdar att det hela var ett skämt och att han inte ens hade covid-19 vid tillfället. Han döms till 40 dagsböter om 50 kronor för brevskrivandet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS