Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En man som försökte vara närgången med två poliser döms för våldsamt motstånd i samband med att de grep honom. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Insisterade på polismys – döms till böter

En man i 20-årsåldern som var närgången med två poliser utanför en krog i värmländska Torsby döms till böter för att ha gjort motstånd när de omhändertog honom, rapporterar lokala medier.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Mannen var berusad och "på gott humör" när han lämnade en krog sent på kvällen och träffade poliserna. Han lutade sitt huvud mot den ena polismannens axel, varpå polisen bad honom sluta flera gånger. Han förklarade enligt domen att han "inte ville kramas och mysa", rapporterar SVT Nyheter Värmland. Då försökte mannen lägga sitt huvud mot den andre polisens axel i stället.

Poliserna bestämde sig då för att omhänderta mannen och ta med honom till polisbilen, varpå mannen ska ha blivit aggressiv och stretat emot. Väl i bilen ska han ha förklarat att han "kunde ta" polismannen som satt bredvid honom "hur lätt som helst", skriver NWT.

Tingsrätten anser det bevisat att mannen gjort motvärn och dömer honom för våldsamt motstånd. Med hänsyn till hans ålder bestämdes straffet till 30 dagsböter.