Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Inget sprängmedel i misstänkt föremål

Området vid polisstationen i Linköping har spärrats av sedan ett misstänkt farligt föremål har hittats där, meddelar polisen.
Nu kan de konstatera att föremålet inte innehöll något sprängmedel.

Det var klockan 05.40 som polisen fick information om att ett föremål hade placerats i anslutning till polishusets reception.

– Det är ett paketliknande föremål som vi i nuläget inte vet vad det innehåller, säger Thomas Agnevik vid polisens ledningscentral till Aftonbladet.

– Då vi inte kan utesluta att det innehåller något farligt har vi valt att vidta dessa säkerhetsåtgärder.

Larmet om det misstänkta farliga föremålet kommer fem dagar efter en explosion som inträffade i ett flerfamiljshus i staden. Totalt skadades 109 lägenheter varav 34 av dem är värre drabbade än övriga. Ett 20-tal personer skadades lindrigt och tre personer med splitter och sårskador fick föras till sjukhus med ambulans.

Fredagens explosion tros ha orsakats av en sprängladdning som detonerat i, eller i anslutning till, ett öppet cykelförråd nära den fastighet som fick störst skador.

Avspärrningarna utökades under morgonen vilket påverkade trafiken i området.

Ingen evakuering har gjorts.

Polisens nationella bombskydd har skjutit mot föremålet och kan konstatera att det inte innehöll något sprängmedel. Avspärrningarna kommer att minskas inom kort meddelar polisen under förmiddagen.

Innanför avspärrningarna finns även tingsrätten, förvaltningsrätten och hyresnämnden. Med anledning av morgonens händelse är samtliga rättegångar inställda i dag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.