Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den sköna höstvärmen ser ut att hålla i sig på flera håll i södra Sverige. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Inget ruggigt höstväder i sikte

Den gångna helgens höga temperaturer med värmerekord på flera håll är över. Men det finns ingen anledning att deppa ihop för det – den milda luften ser ut att hålla i sig, åtminstone i södra Sverige.

- Den varma luften ligger kvar, även om det inte är fullt lika varmt nu. I landets södra delar har vi fortfarande temperaturer långt över det normala, på några platser kan det nog bli upp mot 20 grader under måndagen, säger Stark Marie Stark, jourhavande meteorolog på SMHI, till TT

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I landets norra delar ser det annorlunda ut till följd av en kallfront som dragit in över Dalarna och upp längs med den norrländska kusten.

Södra Sverige lär få se temperaturen ser ut sjunka något under tisdagen, men det blir fortsatt milt och sol på många håll. Onsdagen följer samma mönster, men därefter väntas en liten dipp neråt.

- Som det ser ut nu lär det bli omkring 10-15 grader på torsdag i landets södra delar.

I Norrland väntas en del regn och snöblandade skurar senare i veckan. Något ihållande regnoväder finns dock inte med i prognoserna för närvarande.

- I de nordliga Lapplandsfjällen har vi några byar av snö eller blötsnö, annars är det mest uppehåll, säger Marie Stark.