Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Semestervärmen har tagit en paus. Kommande dagar domineras av växlande väder med sol den ena dagen och regn den andra. Arkivbild.

Inget långvarigt solsken i sikte

Nästa värmebölja dröjer och kommande dagar kan det vara smart att lämna hemmet med en regnjacka i bagaget. Till helgen väntas regn i stora delar av landet och i nästa vecka fortsätter det växlande vädret.

När den ordentliga värmen, med temperaturer runt 30 grader, kommer tillbaka är oklart.

- Det blir det här varannandagsväder där sol varvas med regnskurar. Vi ser ingen långvarig torrperiod med 30 grader i vår tiodyngsprognos, säger Marie Staerk, meteorolog vid SMHI.

Det ostadiga vädret med regn eller skurar i hela landet fortsätter i helgen och i nästa vecka. Men det är osäkert var det blir mest regn och var det blir soligast.

På fredagen väntas Skåne drabbas av lite intensivare regn med åskväder, även i stora delar av Norrland förväntas en hel del skurar med inslag av åska. I resten av landet kan fredagen bli en regnfri dag med cirka 20 grader och solsken, men sedan kommer skurarna tillbaka.

- Under lördagen ser ut som att ett område med lite mer omfattande regn rör sig in. Men det är inga jättestora mängder eller skyfall som väntas då. Det kan bli åska och då blir det lite intensivare regn men det kommer inte att hällregna ett helt dygn, säger Marie Staerk.