Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inget åtal kring innebandypojken

Pappan hade aldrig för avsikt att lämna pojken utanför Fyrishov. Nu läggs förundersökningen ner.

Enligt utredningen om den övergivna innebandypojken så hände följande den 7 januari:

Den 10-årige pojken blev ledsen och arg under en innebandymatch på Fyrishov. Han lämnade planen och sprang i väg iklädd matchkläderna. Pojkens pappa letade upp honom och bad honom klä på sig för att de skulle åka hem. Men pojken vägrade.

Enligt utredningen så gick pappan då till bilen men pojken sprang åt ett annat håll. Pappan hade aldrig för avsikt att lämna pojken utan ville låta honom lugna sig, och han bad en tränare att hålla uppsikt över pojken.

Pojken som inte visste var hans pappa parkerat bilen ställde sig sedan för att vänta på framsidan av Fyrishov. När han sedan inte fick syn på pappan blev han ledsen och trodde att pappan hade åkt ifrån honom. Det är vid detta tillfälle som Uppsalatränaren hittade pojken.

Enligt Uppsalatränaren ska han då ha pratat i telefon med pojkens pappa som ska ha sagt "han spelade för jävla dåligt och kan lika gärna gå hem".

I ett pressmeddelande skriver Uppsalapolisen:

"Huruvida pappan har pratat med Uppsalatränaren vid detta tillfälle och vad som i så fall skulle ha sagts saknar betydelse i ärendet eftersom det är pappans agerande mot pojken som ligger till grund för bedömningen."

Tränaren som blivit ombedd av pappan att hålla koll på pojken tog sedan med sig pojken i sin bil och körde honom till baksidan där pappan fanns med sin bil. Pojken åkte till slut hem med sin pappa.

Utifrån detta har åklagaren bedömt att pojken inte har utsatts för ett ofredande och inte heller för något annat brott.

Enligt polisen bedöms det som uteslutet att en förväxling av två pojkar har skett.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.