Bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén avskrevs 2018 som skyldiga till fyraårige Kevins död. Arkivbild.
Bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén avskrevs 2018 som skyldiga till fyraårige Kevins död. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Ingen stämning av kommunen i Kevinfallet

En utredning om kommunens roll i fallet Kevin har lämnats in till Arvika kommun, uppger lokala medier. Bröderna väljer att inte stämma kommunen på skadestånd i nuläget.

ANNONS

Efter det att fyraårige Kevin hittades död 1998 pekades två pojkar, då fem och sju år gamla, ut som skyldiga. Tjugo år senare friades bröderna från alla misstankar.

Advokaten Stefan Liliebäck har under sommaren haft i uppdrag av bröderna och deras familj att gå igenom samtliga av socialtjänstens handlingar i ärendet. Syftet har varit att klarlägga om det finns grunder att starta en skadeståndsprocess med anledning av de övergrepp som bröderna anser sig ha utsatts för sedan utpekandet.

Nu meddelar advokaten att förhoppningen är att försöka nå en uppgörelse om eventuell ekonomisk ersättning utan rättslig process.

– Vi försöker få till stånd en uppgörelse utanför rättsliga instanser. Grunderna får vi återkomma till. Jag bekräftar dock att utredningen är ingiven till Arvika kommun och vi kommenterar den på torsdag, säger Stefan Liliebäck till Arvika Nyheter/ NWT.

ANNONS

Enligt uppgifter till lokala medier ska parterna mötas den 30 augusti.

Familjen har även lämnat in en begäran till regeringen om ersättning ex gratia, av nåd, efter att ha fått avslag av justitiekanslern.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS