Ön Varö i Karlskrona skärgård sedd från Skillingenäs. Här hittades kvarlevorna efter den 57-årige man som mördades i sitt hem i somras. Arkivbild.
Ön Varö i Karlskrona skärgård sedd från Skillingenäs. Här hittades kvarlevorna efter den 57-årige man som mördades i sitt hem i somras. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Ingen psykisk störning hos styckmordsåtalade

ANNONS

Ingen av de båda män som åtalats för inblandning i styckmordet i Karlskrona förra sommaren led av en allvarlig psykisk störning, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Resultatet av de större rättspsykiatriska undersökningar som gjorts av de båda männen nådde Blekinge tingsrätt under fredagen och visar att de varken bedöms ha lidit av allvarlig psykisk störning då mordet begicks eller när de undersöktes.

Detta går på tvärs mot vad tidigare mindre rättspsykiatriska undersökningar av männen indikerat.

Rättegången mot männen, 22 och 23 år gamla, inleds på måndag. Båda är åtalade för mord och brott mot griftefriden. Den 57-årige mannen mördades i sin egen lägenhet förra sommaren. Därefter styckades kroppen och grävdes ner på en skärgårdsö, där kvarlevorna hittades först flera månader senare.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS