Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Entrén till nattklubben Babel.

Ingen gripen efter nattklubbsexplosion

Ännu är ingen gripen efter explosionen vid en nattklubb i Malmö i natt. Rester från detonationen har skickats på analys.

Larmet om höga smällar i området kom från flera personer strax efter klockan 00.30, en stund efter att nattklubben hade stängt.

- Vi hade bombtekniker på plats som undersökte så att det inte fanns något ytterligare på platsen. Nu har vi säkrat rester från det som detonerat och skickat det på analys, säger Nils Norling på polisens presstjänst till TT.

Polisen har inte hittat fler ställen där det ser ut att ha sprängts.

- Det har varit någon form av detonation på restaurang Babel, som är en nattklubb. Det är skador på fasaden, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisregion Syd, till TT.

Efter att polisens tekniker undersökt platsen har de kommit fram till att det inte rör sig om så kallade bangers och förmodligen inte heller någon handgranat.

- Det är någon annan form av explosivt ämne som har detonerat. Men bombgruppen kunde inte uttala sig om vad det är, säger Magnus Lefèvre till TT.

För drygt ett år sedan drabbades samma nattklubb av en annan detonation, även då blev det skador på fasaden. Men enligt polisen ska det i nuläget inte finnas en koppling till fjolårets händelse.

- Det ska ha varit en lugn kväll enligt de uppgifter som jag har fått, säger Nils Norling.

- Vi har inte heller sett någon direkt hotbild.

Polisens tekniska undersökning avslutades under morgontimmarna och avspärrningarna är hävda. Ännu är ingen misstänkt gripen.

- Vi har gjort förhör från vittnen i området, men är i stort behov av uppgifter, säger Nils Norling.