Sökandet efter flickan har varit omfattande.
Sökandet efter flickan har varit omfattande.

Inga spår efter försvunnen fyraåring

ANNONS
|

En fyraåriga flicka som försvann vid midnatt i samband med nyårsfirandet på Gustav Adolfs torg i Malmö var fortfarande borta på nyårsdagens eftermiddag trots ett intensivt sökande. Nu tror polisen att någon kan ha fört bort flickan.

Fyraåringen, helt klädd i rosa och med håret uppsatt i tofsar, försvann plötsligt från sina anhöriga vid Gustav Adolfs torg. När de anhöriga efter en halvtimmes sökande inte återfunnit henne i folkhavet larmades polisen.

Trots ett intensivt sökande var flickan fortfarande försvunnen på fredagsmorgonen. Då inledde polisen en förundersökning med misstanke om människorov.

-Det finns omständigheter som kan tyda på att ett brott begåtts, säger polisens informatör Charley Nilsson. Vilka omständigheter det handlar om ville han inte gå in på.

Polisen förtegen

Polisen vill heller inte kommentera om det kan röra sig om någon form av vårdnadstvist. Det har inte framgått vilka de anhöriga är som flickan hade sällskap med.

ANNONS

Polisen kallade under fredagen in fyra personer i flickans bekantskapskrets som skulle höras. Men man betonar att de inte är misstänkta för något.

Charley Nilsson säger att det inte behöver ligga något brott bakom försvinnandet. Flickan kan ha tagit sig någonstans på egen hand.

-Men då borde hon ha återfunnits nu.

Isen kontrolleras

De närmaste kvarteren runt Gustav Adolfs torg har sökts igenom två gånger. Sökområdet har också utvidgats till Centralstationen i norr och Regementsgatan i söder. Polisen har sökt igenom de innergårdar och parkeringsgarage som finns i området. Även gamla kyrkogården har sökts igenom.

Under hela dagen var ett 40-tal poliser sysselsatta med sökandet. De hade hjälp av polishundar. På eftermiddagen sattes räddningstjänsten in för att återigen söka igenom kanalen som går runt centrala staden.

-Vi kontrollerar ytterligare en gång så att flickan inte har gått genom isen, säger Charley Nilsson.

ANNONS