Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En 23-årig man har dödats i en skottlossning på Ramels väg i Malmö på torsdagskvällen.

Ihjälskjuten var vittne till mord på 16-åring

Den 23-årige man som i går kväll sköts ihjäl i Malmö var vittne till mordet på en 16-årig pojke i Rosengård i januari och levde under hot. Sju personer har anhållits, misstänkta för inblandning i dödsskjutningen, som är den femte i Malmö bara i år.

- Det här är ännu en av de unga män som sysslar med kriminell verksamhet, som lever under hot och som är en del av den här världen. Det gör att vi måste själva lägga pussel för att komma fram till vad som hänt, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

23-åringen var vittne till det uppmärksammade mordet på en 16-årig pojke, som sköts ihjäl vid en busshållplats i Rosengård den 12 januari. 23-åringen ska även ha lagt upp en bild på den döde 16-åringen i sociala medier, som sedan spreds vidare.

- Ja, det stämmer, säger Ewa-Gun Westford till TT.

TT: Ser ni det som ett tänkbart motiv?

- Det kan jag inte spekulera om. Vi vet om att det finns en oerhört komplicerad situation mellan olika individer. Det är en del i utredningsarbetet och i hela den här situationen som vi har i Malmö, säger Westford.

Band till annat dåd

Men enligt Westford finns även kopplingar till den dödsskjutning som inträffade i Segevång i mitten av mars, där en person sköts ihjäl och en annan man skadades allvarligt.

- Där finns någon form av relation, men det är svårt för oss att säga. Vi vill inte medverka till att sprida kunskap till dem som eventuellt är inblandade, säger hon.

Under natten har sju personer gripits, misstänkta för inblandning i mordet på 23-åringen.

- De är anhållna och har kommit in under natten. De är misstänkta för att på något sätt ha kunskap eller kännedom om mordet, eller för att vara direkt inblandade.

Femte i år

Mordet på 23-åringen är den femte dödsskjutningen i Malmö bara i år. Den inträffade mindre än 24 timmar efter det att en 25-årig man blivit allvarligt skadad i en skottlossning i stadsdelen Lindeborg i södra Malmö.

- De här skottlossningarna sker i en relativt begränsad krets, men sedan är det djupt, djupt olyckligt för hela situationen i Malmö. Det som hände i går är ytterligare ett bidrag till den komplexa situation som vi har, säger Ewa-Gun Westford.

Larmet om skottlossningen på Ramels väg i Rosengård kom vid 19-tiden på torsdagen. När polisen kom dit hade redan den skadade mannen förts till sjukhus i en privat bil. Sjukhuset meddelade först att mannen hade livshotande skador och lite senare gav polisen beskedet att han avlidit av sina skador.