Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På en parkering vid Lantmannagatan i Malmö sköts en 30-årig man ihjäl i juni förra året. Nu åtalas tre män misstänkta för mord. Arkivbild.

Ihjälskjuten på väg mot bönen – tre åtalas

På väg mot kvällsbönen blir den 30-årige mannen ihjälskjuten på en parkering i Malmö. Nu åtalas tre män misstänka för mord. Offrets tidigare svåger ska ha ordnat fram vapnet och beställt dådet.

På Afghanska församlingens livesändning av kvällsbönen på Facebook lördagen den 10 juni förra året hörs tolv smällar, enligt ett videoklipp som Sydsvenskan har publicerat. Utanför på parkeringen vid Lantmannagatan i Malmö skjuts en 30-årig man ihjäl.

- Utredningen visar att han är på väg mot bönelokalen, säger kammaråklagare Elena Severin till TT.

Cirka tio dagar senare kommer en 32-årig man in till polisen och erkänner att det var han som höll i vapnet. Tillsammans med två andra män, 27 och 24 år gamla, åtalas han nu misstänkt för mord.

- De har haft olika roller i det här händelseförloppet, men som jag ser det är de alla tre att bedöma som gärningsmän, säger Severin.

Den 27-årige mannen är tidigare svåger till mordoffret.

- Han har tillhandahållit vapnet och uppdragit en av männen (32-åringen) att skjuta och den andra (24-åringen) att köra bilen till brottsplatsen, säger åklagaren.

En 28-årig man, som hoppade ur bilen tillsammans med 27-åringen kort före dådet, åtalas misstänkt för underlåtenhet att avslöja mord.

- Han har ju varit med och vetat om vad som skulle hända, men har underlåtit att göra det man är skyldig att göra. Att anmäla brottet, säger Elena Severin.

Förutom den 32-årige mannen nekar de övriga åtalade till brott.