Ica återkallar kycklingwrap

Matbutiken Ica återkallar sin wrap med Grillad kyckling då produkten fått fel förpackning. I stället innehåller den tonfisk, vilket inte står med i ingrediensförteckningen, skriver Ica i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Wrapen som är märkt som Grillad kyckling i mjukt tortillabröd återkallas. Det efter att den innehåller allergenen tonfisk, vilket inte står med i produktens ingrediensförteckning, skriver Ica i ett pressmeddelande.

Etiketten överensstämmer alltså inte med innehållet, vilket kan utgöra en risk för allergiker.

Återkallelsen avser förpackningsstorlek 170 gram med bäst-före-datum 2018-10-06. Produkten kan ha sålts i butiker i hela landet.

– Fyllning och förpackning har förväxlats vilket vi beklagar. Produkten är märkt som Grillad kyckling i mjukt tortillabröd men innehåller istället tonfiskröra. Vi utreder det inträffade för att säkerställa att det inte ska hända igen, säger Lena Sparring, kvalitetsansvarig Ica Sverige, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Produkterna stoppas nu i kassan och är inte längre möjliga att köpa.

Ica beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt den produkten att lämna tillbaka den till den Ica-butik där den köptes, reklamera via butikens hemsida eller kontakta Icas kundtjänst via telefon.

ANNONS