Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Husrannsakan efter explosivt fynd på E6

När polisen gjorde en fordonskontroll vid E6 utanför Lomma i Skåne under natten till fredagen hittade man ett föremål som bedömdes vara explosivt. En stor avspärrning upprättades och det nationella bombskyddet kallades in. Senare under fredagen genomfördes husrannsakan i mannens bostad.

Efter gripandet av en förare med ett misstänkt explosivt föremål i bilen genomför polisen husrannsakan i mannens bostad i Burlöv utanför Malmö, rapporterar lokala medier. Mannen greps nära Lomma strax före klockan tre i natt och är misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Föremålet i bilen har undersökts av bombtekniker och bilen har tagits i beslag.

Under flera timmar var ett större område kring bilen avspärrat och trafiken stoppad på E6 i båda riktningar. Även väg 103 påverkades av polisinsatsen. Det var där som polisen i natt fattade misstankar mot en förare som stoppats i en rutinkontroll, och man hittade ett föremål som kunde vara explosivt.

– Det var ett vanlig stopp och kontroll av personbil, som sker väldigt många gånger per dag, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen region Syd.

Polisen lämnar i nuläget inga uppgifter kring det misstänkta föremålet och vill inte heller gå in på vilka utredningsåtgärder som genomförs.

– Jag kan inte säga så mycket om själva ärendet, av diverse anledningar. Främst av utredningstekniska skäl. Vi behöver invänta vad den här personen säger i förhör. Det är mycket som inte har klarnat, säger Kim Hild.

Polisinsatsen vid E6 och väg 103 är nu avvecklad. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.