Husrannsakan efter explosivt fynd på E6

När polisen gjorde en fordonskontroll vid E6 utanför Lomma i Skåne under natten till fredagen hittade man ett föremål som bedömdes vara explosivt. En stor avspärrning upprättades och det nationella bombskyddet kallades in. Senare under fredagen genomfördes husrannsakan i mannens bostad.

ANNONS
|

Efter gripandet av en förare med ett misstänkt explosivt föremål i bilen genomför polisen husrannsakan i mannens bostad i Burlöv utanför Malmö, rapporterar lokala medier. Mannen greps nära Lomma strax före klockan tre i natt och är misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Föremålet i bilen har undersökts av bombtekniker och bilen har tagits i beslag.

Under flera timmar var ett större område kring bilen avspärrat och trafiken stoppad på E6 i båda riktningar. Även väg 103 påverkades av polisinsatsen.Det var där som polisen i natt fattade misstankar mot en förare som stoppats i en rutinkontroll, och man hittade ett föremål som kunde vara explosivt.

ANNONS

– Det var ett vanlig stopp och kontroll av personbil, som sker väldigt många gånger per dag, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen region Syd.

Polisen lämnar i nuläget inga uppgifter kring det misstänkta föremålet och vill inte heller gå in på vilka utredningsåtgärder som genomförs.

– Jag kan inte säga så mycket om själva ärendet, av diverse anledningar. Främst av utredningstekniska skäl. Vi behöver invänta vad den här personen säger i förhör. Det är mycket som inte har klarnat, säger Kim Hild.

Polisinsatsen vid E6 och väg 103 är nu avvecklad.

ANNONS