Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hundratals jobb bort vid Volvo

Volvo Personvagnar drar ner sin personalstyrka vid Torslandafabriken med 200-300 personer från och med den 1 oktober, enligt uppgifter till SVT.

Det är personal från bemanningsföretag som inte ska få sina kontrakt förlängda. Enligt SVT skärs produktionen i Torslanda ned med närmare 10 procent.

Bolagets presschef Per-Åke Fröberg vill inte kommentera uppgifterna till SVT, utan hänvisar till mer information vid presentationen av halvårsresultaten den 5 september.

Att det skulle ske personalneddragningar under hösten var väntat, enligt Mikael Sällström, ordförande i Volvos verkstadsklubb vid Torslandafabriken.

-Företaget annonserade ju innan semestern att de skulle gå ner i produktionstakt i slutet av september, början av oktober. Men de exakta konsekvenserna av detta vet vi inte ännu. Vi vet inte hur många det kommer att minskas med, säger Mikael Sällström till TT.

Sällström bekräftar för TT att fast personal inte kommer att drabbas. Nedskärningarna rör produktionspersonal som hyrts in från bemanningsföretag.

-Men det är lika illa. Det är människor det handlar om, som får sin inkomst här, säger Sällström.

TT: Hur många inom personalen kommer från bemanningsföretag totalt sett?

-Jag har inte den exakta siffran, men jag tror att det rör sig om 400-450 personer, säger Sällström.