Flera hundra personer samlades i Stockholm för att demonstrera mot talibanernas maktövertagande i Afghanistan.
Flera hundra personer samlades i Stockholm för att demonstrera mot talibanernas maktövertagande i Afghanistan. Bild: Fredrik Persson/TT

Hundratals demonstrerade mot talibanerna

ANNONS

Flera hundra människor samlades i Stockholm för en demonstration mot talibanernas maktövertagande i Afghanistan. Manifestationen på lördagen organiserades av nätverket Ung i Sverige, som motsätter sig utvisningar till Afghanistan.

Talibanernas övertagande är en varningsklocka för omvärlden om att mänskliga rättigheter landet – inte minst kvinnors, barns och olika minoriteters – kommer att drabbas, skriver Ung i Sverige på Facebook.

Demonstrationen utgick från Sergels torg och rörde sig därifrån till Mynttorget vid riksdagshuset, där det bland annat hölls tal.

Enligt polisen gick det lugnt till. Som mest får 1 800 personer samlas för att demonstrera utomhus enligt rådande pandemirestriktioner.

Demonstranter på marsch under lördagens manifestation mot talibanerna.
Demonstranter på marsch under lördagens manifestation mot talibanerna. Bild: Fredrik Persson/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS