Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hund fick medicin för grisar – dog

Hunden skulle avmaskas men fick medicin avsedd för grisar – en månad senare dog hunden.

Det halländska paret ville ta med sig sin hund under resan till Norge och behövde därför uppsöka veterinär för att få intyg på att hunden var avmaskad.

Snabbt gjort – hunden fick en spruta och paret åkte hem med sitt intyg. Glädjen blev dock kortvarig, bara några dagar efter sprutan blev hunden stel, tappade energin och fick dåligt balanssinne. Det rapporterar SVT Halland. 

Paret tog med sig sin fyrbenta kamrat och åkte till djursjukhus – men han kom aldrig därifrån. Enligt SVT Halland dog hunden på djursjukhuset på grund av förgiftning. 

Vid kontroll visade det sig att hunden hade blivit injicerad med ett läkemedel avsett för grisar, nötkreatur och renar. I informationen varnas det särskilt för att använda medicinen på hundar, enligt SVT.

Veterinären som injicerade hunden har erkänt sitt misstag men har inte kunnat förklara hur det hände. Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård anser att veterinären har ”varit försumlig i sin yrkesutövning” och delar därför ut en disciplinär erinran. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.