Försvarsminister Peter Hultqvist stöttar Magdalena Andersson som partiledare för Socialdemokraterna. Arkivbild
Försvarsminister Peter Hultqvist stöttar Magdalena Andersson som partiledare för Socialdemokraterna. Arkivbild Bild: Henrik Montgomery/TT

Hultqvist backar Andersson som S-ledare

ANNONS

Försvarsminister Peter Hultqvist backar partikollegan och tillika finansministern Magdalena Andersson som ny ledare för Socialdemokraterna.

– Jag har haft förmånen att jobba ihop med Magdalena Andersson i mer än sju år. Hon är en erfaren, kompetent och mycket duktig politiker. Jag tror att hon kan bli en mycket bra partiledare för vårt parti, säger Hultqvist till P4 Dalarna.

Han säger att Andersson verkar ha ett brett stöd bland medlemmarna och stor respekt bland folket. Själv är han inte sugen på att ställa upp som Stefan Löfvens efterträdare.

– Definitivt inte, säger Hultqvist.

Löfvens efterträdare ska väljas på Socialdemokraternas partikongress den 5 november.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS