Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Montage, arkivbild. Foto: Marcus Ericsson/Niklas Luks/TT

Hot mot S i Almedalen - insatsstyrkan på plats

Idag är det statsministerns dag i Almedalen, och säkerheten verkar ha höjts rejält. Bland annat är nationella insatsstyrkan på plats i Visby, rapporterar Aftonbladet, eftersom man befarar att aktivister ska slå till.

Enligt Aftonbladet, som har varit i kontakt med flera klimataktivister, planeras någon form av aktion under Almedalen och idag, tisdag, ska vara en särskilt intressant dag.

Skälet uppges vara ett stort missnöje mot Socialdemokraterna och Miljöpartiet eftersom de beslutat att tillåta försäljning av Vattenfalls brunkolsgruvor.

LÄS MER: Hård intern MP-kritik mot kolaffären

Towe Hägg, presstalesperson på polisen, bekräftar för Aftonbladet att Nationella insatsstyrkan är på plats på Gotland, och att man jobbar med bland annat bombskydd och med underrättelseverksamhet.

– Vi vi har alltid en beredskap för både det förväntade och det oförväntade. Men polisverksamhet ligger aldrig fast, man gör en bedömning efter resans gång, säger Hägg till Aftonbladet. 

Ikväll klockan 19.00 ska statsminister Stefan Löfven tala i Almedalen. Innan dess ska flera ministrar – som finansminister Magdalena Andersson och inrikesminister Anders Ygeman – finnas på plats för samtal i Almedalsparken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.