Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Hoppade från sex meter – vägrades ambulans

Efter avslag på asylansökan hoppade en 16-åring från sex meters höjd. Trots det vägrade den väntade ambulansen köra honom till sjukhus, uppger Arbetarbladet.se.

Enligt Arbetarbladet inträffade händelsen i Gävle för två månader sedan. Polis, räddningstjänst och ambulans var på plats vid ett boende för ensamkommande flyktingbarn. 16-åringen satt i ett fönster på andra våningen och hotade med att hoppa.

Polisen började förhandla med pojken för att hindra honom. Samtidigt lade räddningstjänsten ut en madrass under fönstret. Men ambulanspersonalens agerande upprörde flera personer.

– En av ambulanskillarna gick omkring och pratade med både räddningstjänstens och polisens personal och sa saker som att det var lika bra att låta honom hoppa, att det ändå inte spelade någon roll, det är ju bara en flykting, säger en källa till Arbetarbladet.se.

När 16-åringen hade hoppat vägrade en annan ambulansanställd att köra honom till sjukhus, uppger tidningen.

– Resultatet blev att polisen i stället fick skjutsa upp honom till akuten. Vi blev helt ställda, säger en polis till Arbetarbladet.

Pojken hade inga synliga skador men var kraftigt nedkyld. Enligt Arbetarbladet väntade polisen på sjukhuset medan han undersöktes.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.