Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hon hjälper sjuka barn - med Pokémon Go

När Annika Siggelsten gick förbi barn- och ungdomssjukhuset i Lund, fick hon en idé. Eftersom barnen oftast inte kan ta sig ifrån sina sängar, lade hon ut ett inlägg på Facebook med en uppmaning till allmänheten - att skicka luremoduler till platsen utanför sjukhuset, för att barnen ska kunna spela Pokémon Go. – Jag vill göra tillvaron lite bättre för dem, säger Annika.

Pokémon Go har växt sig omåttligt populärt de senaste veckorna. Annika Siggelsten från Lund är en av många som spelar. Häromdagen när hon gick förbi barn- och ungdomssjukhuset på väg hem fick hon idén att uppmana människor till att lägga så kallade luremoduler utanför sjukhuset, som Aftonbladet skrivit om. Dessa moduler gör nämligen så att olika Pokémon samlas på en och samma plats - och blir därför enkla att fånga - även om man ligger i sin sjukhussäng. 
– Det är så många som spelar det nu, så jag tänkte att barnen kanske kommer bli lite gladare och piggare av det här, berättar Annika om initiativet. 

"Bryr sig lite extra"

Anledningen till initiativet beror delvis på en personlig händelse för Annika. 
– I höstas blev min 19 månader gamla brorsdotter hjärtopererad här. Jag var och hälsade på henne och märkte att de flesta barnen låg i sina sängar. Efter det så känner jag att jag bryr mig lite extra om alla som är där, säger Annika. 

Sedan Annika lade ut inlägget på Facebook har responsen varit stor och har delats nästan 1 500 gånger. 

"Det är helt fantastiskt"

– Människor har skrivit till mig och tackat för initiativet. Jag trodde inte detta skulle bli så stort, utan bara delas med familj och vänner. Men det är helt fantastiskt att man kan nå ut till fler som kanske vill hjälpa till. Det är ju så lätt att skicka lures och ge glädje till barnen, menar Annika.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.