Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hon blev kallad hora - grep männen helt själv

Claudia Aziz, 36, åkte nattbussen hem när ett killgäng plötsligt attackerade henne. De kallade henne hora och skallade henne. Då grep hon två av männen - helt själv.

När Claudia Aziz åkte med nattbussen i Stockholm var hon med om en minst sagt obehaglig upplevelse. Ett killgäng på fem till sex personer, attackerade henne helt oprovocerat - och kallade henne för hora och fitta, för att slutligen skalla henne, som svd skrivit om. 
– Jag skulle precis gå av när jag märker att någon söker min uppmärksamhet, så jag tar ur hörlurarna och då frågar de mig varför jag har så mycket smink på mig. Jag frågade då vad de hade med det att göra, och därefter började de kalla mig för hora och fitta, berättar Claudia Aziz till GP. 

Hon reser sig sedan och frågar killarna vad hon gjort dem. Då går en av männen emot henne och skallar henne. Men mannen visste inte om att Claudia läser juridik. Vilket ledde till att hon gjorde ett envarsgripande.
– Jag sa att han inte får göra motstånd och att han inte får gå av bussen, att det var ett envarsgripande. De började garva och skrattade även när jag ringde polisen. Jag tror inte de förstod att man kan göra så, berättar Claudia Aziz till GP. 

När en annan man i gänget försökte hjälpa den som skallade Claudia, gjorde hon ett envarsgripande på honom också, då man inte får hjälpa en gärningsman att fly. Dessutom hjälpte busschauffören till att köra till en inhägnad och låste alla bussens dörrar. Trots det, lyckades han som skallade Claudia, att fly.
– De lyckades få upp dörren ändå, och en av killarna lyckades att fly. Men den andre i gänget blev tagen av polis som kom till platsen, säger Claudia Aziz. 

Därefter förhördes Claudia av polisen och berömde henne för sin insats.
– De var väldigt nöjda med mitt ingripande. Jag har gått igenom detta i mitt huvud många gånger, så jag var lite osäker om jag gjorde rätt eller inte, säger hon. 

Det faktumet att Claudia befann sig på en buss, gjorde henne tryggare i sitt agerande. Även om händelsen i sig var enligt henne, helt surrealistisk.

Hur kände du dig egentligen när de attackerade dig sådär?
– Jag var rädd. Jag hade aldrig gjort så om jag inte hade varit på en buss. Men eftersom det satt människor på bussen kändes det tryggt, säger hon. 

Cladia mår efter omständigheterna bra, men berättar att hon har ont i huvudet, att hennes näsa är svullen och att hon är blå och röd på sina ställen i ansiktet. Men det hon tycker är mest oroväckande är att detta fortfarande förekommer. 
– Hur kan man bete sig så här mot oskyldiga kvinnor? Den moraliska kompassen måste vara ur led hos vissa, säger Claudia Aziz. 

I dagsläget har ingen av männen gripits och Claudia vet inte om ärendet kommer att tas vidare. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.