Stora delar av Sverige kan räkna med regn i helgen. Arkivbild.
Stora delar av Sverige kan räkna med regn i helgen. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Helgen bjuder på regn och rusk

Ett lågryck drar in över Sverige västerifrån under helgen. Så fram med paraply och regnjacka – det blir rejält blött i hela landet.

ANNONS

Uppehållet som råder i stora delar av landet byts snart ut mot betydligt ruggigare väder. Mörka regnmoln och åska knackar på dörren.

– Det här lågtrycket rör sig in över landet under fredagen och ger oss en regnig helg, säger SMHI:s meteorolog Stina Karlsson.

Hela Sverige får ostadigt väder, men värst drabbas de västra delarna.

– Störst mängder nederbörd ser ut att hamna i västra Götaland. Lokalt kan det komma ganska mycket regn, men det är inte på någon varningsnivå.

Götaland och Svealand kan också räkna med en del hårda vindbyar västerifrån. Trots det håller värmen i sig, med temperaturer mellan 20 och 25 grader i södra Sverige.

ANNONS

Även södra Norrlands fjälltrakter, södra Lappland och Västerbotten får skurar och åska under fredagen. Och under lördagen placerar sig lågtrycket över södra Norrland, med temperaturer mellan 15 och 20 grader.

– Det kommer att fortsätta att regna över Norrland på lördag och söndag.

Även nästa vecka ser det ut att bli ostadigt väder, med fler lågtryck som passerar med tillhörande regnområden.

– I slutet av augusti finns det hopp, säger Stina Karlsson om det fortsatta sommarvädret.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS