Alla 20 deltagare på en fest smittades av corona. Arkivbild.
Alla 20 deltagare på en fest smittades av corona. Arkivbild. Bild: Stefan Hörberg/Rithuset AB

Hela festen smittades av corona

Samtliga 20 personer som deltog i en fest i Östergötland smittades av coronaviruset, uppger Britt Åkerlind, smittskyddsläkare i Region Östergötland.

ANNONS
|

"Ska man träffas behöver man göra det med försiktighet, helst utomhus. Än är det inte tid för middagsbjudningar eller privata fester", säger hon i ett pressmeddelande, rapporterar Motala & Vadstena Tidnning.

Britt Åkerlind poängterar att det nu är ännu viktigare att följa rekommendationerna eftersom den brittiska varianten sprider sig oerhört snabbt.

Myndigheternas rekommendation gäller att inte fler än åtta personer ska samlas.

Enligt siffror från fredagen vårdades 120 patienter med konstaterad covid-19 på sjukhus i Östergötland, varav 15 på intensivvårdsavdelning (iva).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS