Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hela bilparken stals från landsting

Arbetet vid hjälpmedelscentralen vid landstinget i Kronoberg är lamslaget av ett inbrott. Fem bilar och sju datorer stals, lokalerna är dessutom demolerade.

-Ingen rolig julklapp. Nu har vi inga bilar att komma ut med och serva elrullstolar och andra hjälpmedel, säger verksamhetschefen Yvonne Hellsten till TT.

På söndagen fick hon skicka sms till alla anställda och förvarna om att inget är som vanligt när de kommer till jobbet på tisdag.

De fem stulna fordonen är en personbil, en minibuss och tre servicebussar med utrustning som rullstolsramp och specialverktyg. Det materiella värdet på det stulna ligger troligen kring två miljoner kronor.

Någon gång mellan klockan 12 på julafton och 10 på juldagen har tjuvarna gått in lokalerna i ett av Växjös industriområden. De bröt upp ett kassaskåp och kom då över bilnycklarna. Nu är centralens alla arbetsfordon borta.

-Vi får försöka lån ihop bilar, säger Yvonne Hellsten.

Polisen inledde en teknisk undersökning på söndagen. Det är ännu oklart om det var just fordonen som tjuvarna var ute efter, eller om de träffat på bilnycklarna mer av en slump. Några av fordonen uppges vara märkta med landstingets logotype. Hjälpmedelscentralen servar handikappade i hela Kronobergs län.