En man har drunknat i Uppvidinge kommun i Småland. Arkivbild.
En man har drunknat i Uppvidinge kommun i Småland. Arkivbild.

Handgranat exploderade i Malmö

Polis och räddningstjänst är på plats vid en adress i Malmö efter att flera personer larmat om att de hört en detonation. Polis har konstaterat att en handgranat exploderat och har nu tillkallat förstärkning.

ANNONS
|

Det var på Thomsons väg i Malmö som en detonation inträffade under fredagskvällen. Polis och räddningstjänstlarmades till platsen strax efter klockan 19:30.

– Det är i Rosengård, folk har hört en högljudd explosion. Vi är på plats och har konstaterat atten kraftig detonation ägt rum. Ett fordon och en husfasad har blivit skadad, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisen i Malmö.

Spår efter handgranat

Strax innan klockan 22 har polisen lyckats ringa in vad smällen berodde på. Bevisen pekar åt en specifik typ av sprängning.

– Det är en handgranat som exploderat, bekräftarBratt.

Vet man om den kastats eller hur den detonerat?

– Nej, det vet vi inte än. Vi ska undersöka om det finns några övervakningsbilder från platsen. Vi försöker även höra vittnen till händelsen, men jag vet inte hur många personer vi har samlat in uppgifter ifrån som faktiskt sett vad som hänt, svararMalmöpolisens pressinformatör.

ANNONS

Bombgruppen agerar

Än så länge har inga personskador konstaterats. Platsen har spärrats avoch polisen inväntar förstärkning.

– Tekniker är på väg. Vi har även haft kontakt med Nationella bombskyddet. De är nu på väg till platsen, meddelar Bratt.

Anledningen till att man kallat in bombgruppen är att man behöver deras expertis för att utreda situationen. Deras kunskap anses även vara nödvändig i förebyggande syfte.

– De ska hjälpa teknikerna att försöka få fram vad som har exploderat. Dessutom kan de se så det inte är fler farliga föremål i närheten, säger Fredrik Bratt.

ANNONS