En eller flera personer har vunnit 562 miljoner kronor på en lottorad, enligt Svenska spel.
En eller flera personer har vunnit 562 miljoner kronor på en lottorad, enligt Svenska spel.

Halv miljard till svensk rekordvinnare

En vinnande rad på Eurojackpot har gett en rekordvinst på 562 miljoner till Sverige. Men vinnaren har inte hört av sig.
– Vi vet vem det är som lämnat in raden och kommer kontakta personen, säger Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska spel.

ANNONS
|

En vinnande rad på Eurojackpot har gett en rekordvinst till Sverige. Vinsten på 561 942 260 kronor är tidernas överlägset största svenska spelvinst, skriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

Spelkvittot är inlämnat i Närke och innehöll 5+2 rätt på Eurojackpot. Personen som lämnat in den rätta raden har dock ännu inte hört av sig. Det statliga spelbolaget vet därför ännu inte om det rör sig om en eller flera personer som får dela på vinsten.

Sökandet fortsätter

– Vi ska, mycket försiktigt, försöka få kontakt med personen som lämnat in raden, för att framföra de här minst sagt omvälvande nyheterna, säger Magnus Fridell på lördagsmorgonen.

ANNONS

På söndagen hade Svenska spel fortfarande inte lyckats få tag på vinnaren. I samband med att personen får reda på sin nya ekonomiska situation kommer han också att erbjudas ekonomisk och juridisk hjälp, enligt spelbolaget.

– Att få beskedet att man har vunnit över en halv miljard kronor kommer vara mycket svårt för mannen att ta in. Därför gäller det för oss att ta det väldigt lugnt och försiktigt i kommunikationen med honom, allt för att han ska känna sig så trygg som möjligt i den situation som nu har uppstått. Det kommer krävas många och långa samtal innan det här har sjunkit in, och när det sedan är dags för utbetalning fortsätter processen under lång tid, säger Pierre Jonsson på Svenska spel.

Göteborgare vann 258 miljoner

Det är andra gången på åtta månader som högsta vinsten på Eurojackpot faller ut i Sverige. I juli vann en man från Göteborg 258 miljoner kronor. Han hade lämnat in sin rad i Partille och fick beskedet om rekordvinsten när han var ute och åkte båt.

– I första läget trodde jag inte på att det stämde. Det var ju så mycket pengar, sade mannen till GP i samband med vinsten.

Även om personer vinner ibland är spelverksamheten en mycket lönsam affär för staten. Under 2018 hade Svenska spel nettospelintäkter, vad människor spelar för, minus vinsterna som betalas ut, på 8,8 miljarder kronor.

ANNONS

LÄS MER: Lottovinst på många miljoner inlämnad i Partille

LÄS MER: Rekordvinnaren om sin mångmiljonvinst: "Trodde inte det stämde"

Här är rätta raden

Den rätta Eurojackpotraden är denna:

1 - 2 - 11 - 19 - 47

Bonusnummer: 2 - 7

ANNONS