En man har förts till sjukhus med stickskador i bålen. Arkivbild.
En man har förts till sjukhus med stickskador i bålen. Arkivbild.

Höggs i magen med stickvapen

En kvinna hittade sin make knivskuren i lägenheten på Lidingö. Mannen fördes iväg med ambulanshelikopter med allvarliga skador. Polisen letar en bekant till mannen som ska ha befunnit sig i lägenheten. Händelsen utreds som försök till mord.

ANNONS
|

Larmet kom strax innan halv ett på natten till måndag. En man i 40-årsåldern hittades med stickskador i bålen i ett bostadsområde på Lidingö utanför Stockholm. Det var mannens fru som hittade honom.

–Kvinnan vaknadeoch hörde konstiga ljud. Hon gick då upp och fann sin make svårt knivskuren i lägenheten, säger Sven-Erik Olsson, informatör vid polisen i Stockholm.

Hämtades med ambulanshelikopter

Frun larmade SOS och mannen fördes akut till sjukhus med ambulanshelikopter. Han skador bedöms som allvarliga, enligt polisen.

–Han var allvarligt skadad i överkroppen med stickskador och har inte kunnat höras av oss.

Misstänkt gärningsman

Polisen misstänker att mannen harskadats inne i lägenheten. En bekant till mannen skaenligt uppgift från frun tidigare ha befunnit sig i lägenheten.

ANNONS

– Den namngivna personen som ska ha befunnit sig i lägenhetenär såklart intressant för oss, men vi har inte fått tag på den personen ännu.

Inget vapen har hittats och den misstänkta gärningsmannen avvek från platsen innan polisen kom fram.Bland annat har hundpatruller hjälpt till med spårning på platsen, men det har inte gett något resultat.

– Vi har spärrat av lägenheten för att göra en teknisk undersökning och håller på meddiverse utredningsåtgärder.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Ingen är i nuläget gripen.

ANNONS