Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Västmanlands tingsrätt dömer en man till ett långt fängelsestraff för att ha attackerat två personer med sax. Arkivbild.
Västmanlands tingsrätt dömer en man till ett långt fängelsestraff för att ha attackerat två personer med sax. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Högg två med sax – döms till fängelse

Två personer blev svårt skadade av en man med sax i Skinnskatteberg i höstas. Mannen greps efter att ha flytt till Finland och döms till nio och ett halvt års fängelse, rapporterar lokala medier.

Polisen larmades till en lägenhet i orten den 3 november och fann där en man med livshotande stickskador och en kvinna med allvarliga skador. En blodig sax hittades dagen efter, utanför en livsmedelsbutik i närheten.

Den nu dömde mannen, som är i 35-årsåldern, hittades i Finland och utlämnades till Sverige i december. Bland annat fanns hans och offrens dna på den blodiga saxen, rapporterar Fagersta-Posten.

Angreppet mot mannen betecknas som ett mordförsök. Kvinnan utsattes för "tortyrliknande" våld, enligt rätten, som landade i att det ska ses som en grov misshandel.

Utöver fängelsestraffet ska gärningsmannen betala skadestånd till offren.