Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Högerextrema och vänsterextrema i slagsmål

En man i 20-årsåldern greps under natten till söndag i centrala Stockholm efter en misstänkt grov misshandel riktad mot medlemmar ur högerextrema Soldiers of Odin. Den misstänkte tillhör enligt polisen vänsterextrema AFA. Efter förhör anhölls mannen.

De senaste veckorna har den högerextrema gruppen Soldiers of Odin patrullerat Stockholm citys gator. Polisen har noterat att deras sedvanliga rutt går från Sveavägen ned till Stureplan. Gruppen brukar dela upp sig i två och gå på varsin sida av Kungsgatan. Så var också fallet i natt.

– Men i natt stod det ett gäng från den vänsterextrema gruppen AFA på Malmskillnadsbron så när Soldiers of Odin kom gåendes sprang AFA ned och gav sig på en av grupperna. Ett okänt antal AFA-medlemmar sätter igång och misshandlar flera i den andra gruppen, berättar Kent Bäcklund, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

LÄS MER: Högerextremister patrullerar gator

Polisen larmades om bråket vid klockan 00:30. Drygt tio minuter senare var polisen på plats.

– Då har en av de misshandlade lyckats hålla kvar en av dem som slog, tills polisen kom. När vi visiterade den här AFA-killen visar det sig att han dessutom har pepparsprej på sig. Så nu är han misstänkt för grov misshandel och vapenbrott för pepparsprejen. Åklagare anhöll honom misstänkt för dessa brott efter förhör, bekräftar Bäcklund.

LÄS MER: Här patrullerar Soldiers of Odin i Göteborg

Polisen söker fler vittnen

Den misstänkt mannen är i 20 årsåldern. Under dagen kommer han höras igen.

– Vi ska göra ett nytt förhör med den misstänkte och försöka lokalisera fler vittnen så vi kan få tag i fler gärningsmän som kan ha deltagit i den här grova misshandeln, säger Kent Bäcklund, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.