Här, vid en camping i Färjestaden på Öland, omkom en mamma och ett barn då en familj blev påkörd av en bil. Arkivbild.
Här, vid en camping i Färjestaden på Öland, omkom en mamma och ett barn då en familj blev påkörd av en bil. Arkivbild. Bild: Mikael Fritzon/TT

Psykisk störning misstänks vid Ölandsolycka

ANNONS

Mannen som i somras körde på en cyklande familj på Öland kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning.

Mamman och det ena barnet i familjen omkom i kraschen, som skedde vid en campingplats i Färjestaden. Den 56-årige bilföraren är misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, framkallande av fara för annan och grov vårdslöshet i trafik.

Inledningsvis begärdes 56-åringen häktad, men Kalmar tingsrätt beslutade att han skulle släppas på fri fot samt genomgå en mindre rättspsykiatrisk undersökning. Enligt den kan mannen misstänkas ha lidit av en allvarlig psykisk störning både vid händelsen och vid undersökningstillfället, rapporterar Kvällsposten. Den ansvarige läkaren anser att det finns skäl att låta honom genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

ANNONS

Mannen har nekat till brott och hävdat att han inte minns vad som hände. Åklagare Kjell Janneson säger till tidningen att åtal förhoppningsvis kan väckas före jul.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS