Hudterapeut Anna Maria Grenthe tar bort oönskad hårväxt i underlivet på AnnKarin Berntsson.
Hudterapeut Anna Maria Grenthe tar bort oönskad hårväxt i underlivet på AnnKarin Berntsson.

Hårfin skillnad för AnnaKarin

ANNONS
|

I somras tröttnade AnnaKarin Berntsson på att ständigt raka ben och bikinilinje. På den stubbstixiga utväxten och alla röda prickar. En kompis tipsade om brasiliansk vaxning - och AnnaKarin bestämde sig för att prova.

Nu är hon en rutinerad kund hos hudterapeut Anna Maria Grenthe på Salong Aroma. Anna Maria rollar det varma vaxet på AnnaKarins vänstra ben, lägger ett papper på och drar.

Sedan samma teknik i underlivet, hon viker ner troskanten och jobbar snabbt, håren på venusberget, runt blygdläpparna och mellan skinkorna tas bort. Bara lite sparas högst upp. Det formas till ett litet hjärta, finjusteras med en pincett för att kanterna ska bli fina. Hjärtat är på skoj, en rolig grej.

ANNONS

- Aj, aj, aj, mumlar AnnaKarin och blundar. Noppningen gör ont.

Gillar inte sina kroppshår

AnnaKarin kallar sig normalhårig, hon gillar inte sina kroppshår, men vet inte riktigt varför. De är ofräscha och hon vill bli av med dem.

Första gången hon gjorde en brasiliansk vaxning kände hon sig lite obekväm. Det var så privat. Nu känns det som rutin och smärtan är överkomlig.

För henne handlar det om lyx, att unna sig något för sin egen skull, att bestämma själv. Hon känner sig finare helt enkelt.

Anna Marie Grenthe gör i genomsnitt två brasilianska vaxningar per dag. Och efterfrågan bara ökar. Hon tror att trenden sprids genom prat kvinnor emellan, de flesta kunder är i 30-årsåldern, och hon är övertygad om att idealet med lena, hårlösa kroppar kommer att hålla i sig. Påverkan kommer från tv-serier som "Sex and the city", tror hon.

Vaxning bättre än rakning

Ingen av dem ser något negativt med det hårlösa idealet. Vaxning ger sällan de besvär som rakning innebär med svullnad och inflammation.

De förnekar bestämt att intimvaxningen görs för någon annans skull, för att behaga männen.

- De flesta ser det som något roligt, något spännande, en hemlighet som bara de vet om, säger Anna Maria Grenthe och jämför med andra kroppsideal som påverkar hälsan, som den sjuka smalhets-hetsen som kan leda till anorexi.

ANNONS

45 minuter har gått. AnnaKarin känner med händerna över låren, smalbenen och skinkorna.

- Här är två hår till. Ta bort dem också!

ANNONS