Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Företaget Bahnhofs vd Jon Karlung kritiserar den nya spelutredningen för att "strypa internet".

Hård kritik mot spelutredning för nätet

Den svenska spelmarknaden ses över, monopolet kommer att luckras upp. Företaget Bahnhofs vd anklagar nu utredarna för att vilja strypa den fria kommunikationen. -Det är inte så att man klipper sladdarna till internet, säger utredaren Håkan Hallstedt.

I november började regeringens särskilde utredare Håkan Hallstedt se över en omreglering av spelmarknaden. Utredningen ska vara klar i mars nästa år.

-Det ska bygga på ett licenssystem som är ett sätt att få kontroll på den svenska spelmarknaden. Det är mycket spel på internet som vi inte har kontroll på i dag, säger Hallstedt.

De som inte får en licens ska stängas ute, hur är ännu oklart. Frågan om IP-blockering har kommit upp. Detta kritiseras av bredbandsoperatören Bahnhof.

"Att strypa internet och den fria kommunikationen är naturligtvis fel väg att gå. Går förslaget igenom kommer dessutom en rad nya önskemål om nya "oönskade" företeelser som ska censureras bort från medborgarna", säger Bahnhofs vd Jon Karlung i ett pressmeddelande.

Hallstedt tycker att det är för tidigt för sådan kritik.

-Det här är en utredning. Jag ska titta på detta. Först ska jag utreda frågan och sedan lämna ett förslag, det är alldeles för tidigt att säga att man ska stänga internet.