Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här svarar Löfven oväntat på de utländska samtalen

Många har svårt att tro på att de verkligen pratar med Sveriges statsminister. Men när det väl går upp för dem att det är Stefan Löfven som de pratar med kommer reaktionerna. – Är du seriös? Wow! skrattar en kvinna från USA.

Svenska Turistföreningens kampanj "The Swedish Number" går ut på att människor utanför Sveriges gränser hamnar hos slumpvalda svenskar när de ringer telefonnumret: +46 771 793 336.

Kampanjen har blivit en global succé och nyligen slumpades förvånade utländska personer till självaste statsministern när de ringde numret. 
– Det var jätteroligt att svara för Sverige. För mig var det självklart att hjälpa till på ett hörn för att uppmärksamma Sverige som turistdestination. Besöksnäringen är oerhört viktig för oss och målet är att fler ska upptäcka allt Sverige har att erbjuda, säger Stefan Löfven i ett uttalande enligt Resumé.

Kampanjen går ut på att svenskar som via en mobilapplikation registrerat sig i projektet kan få ta emot samtal och svara på frågor om hur de själva upplever Sverige. I dag har över 17 000 svenskar registrerat sig för projektet. 

I ett videoklipp som Svenska Turistföreningen har lagt upp på Youtube hörs en glad Stefan Löfven ta emot samtalen. 
"Hej det här är Sverige och den svenska statsminister Stefan Löfven", svarar statsministern i telefonen. 

När en kvinna frågar hur hon ska kunna lita på att hon verkligen pratar med Sveriges statsminister svarar Stefan Löfven att hon helt enkelt får lita på hans ord. 

I samtalen uppmanar statsministern människor att komma till Sverige för att besöka vår fina natur, ta del av vårt rika kulturliv och för att umgås med vår vänliga befolkning. 
När Stefan Löfven berättar för en kvinna från USA att han ska besöka landets president Barack Obama i maj blir reaktionen "cool!"

I videoklippet pratar Löfven med människor från USA, Tyskland, Cypern, Indien och Hongkong. 

Att kampanjen fått så stor spridning och att statsministern ställde upp i projektet uppskattas av personerna bakom projektet. 
– Vi är tagna över det stora engagemang som människor har visat detta projekt. Det har varit samtal från hela världen och svenskarna har svarat och agerat ambassadörer på ett föredömligt sätt. Att nu statsministern också tagit emot samtal känns givetvis extra roligt, säger Magnus Ling, generalsekreterare och vd på Svenska Turistföreningen till Resumé. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.