Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Här går maskerad macheteman till attack mot personalen

Polisen har offentliggjort en övervakningsfilm från ett rån mot en Coop Konsum-butik i Norrahammar. Vid det brutala rånet använde den ena gärningsmannen en machete och den andra en kniv för att tvinga till sig pengar.

Det var vid 20:30-tiden den 28 oktober som rånarna slog till mot Coop Konsum i Norrahammar, som ligger i Jönköpings kommun. En månad senare har polisen fortfarande inte lyckats gripa de misstänkta gärningsmännen.

En förundersökning pågår under rubriceringen grovt rån och nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp genom att dela med sig av övervakningsfilmen från rånet.

 

Kunderna förvirrade

I filmen ser man hur två män tar sig in i butiken. Den ena mannen är beväpnad med en stor machete och den andra med en kniv.

När gärningsmännen slår till befinner sig två kunder i butiken. De blir märkbart förvirrade av rånarnas entré. Parallellt kommer en äldre dam med en fullpackad kundvagn in. Även hon blir ställd. 

Damen är först ut med att få grepp om situationen och backar ut ur butiken. Härnäst tar de två andra kunderna sin kasse och springer ut. Under tiden hotar och rånar gärningsmännen kassan.

 

Vädjar om allmänhetens hjälp

Nu hoppas polisen få hjälp från allmänheten att hitta rånarna. Därför har man offentliggjort övervakningsfilmen från Coop. 

– Vi hoppas att nån känner igen gärningsmännens kroppsspråk, kläder eller något annat som kan hjälpa oss i vår fortsatta utredning, säger Tommy Thorngren, pressinformatör för polisen.

Rånarna har ett särpräglat rörelsemönster. Huruvida någon som känner igen det hör av sig till polisen återstår att se.

Tipsare uppmanas att kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.