Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marie Lithén och vyn från Bistrologiskt på Åreskutan. Bild: Privat.

Här faller säsongens första snö redan i augusti

I Åre har redan säsongens första snö börjat falla. En hel månad tidigare än förra året. - Vi älskar snö, säger Marie Lithén.

Det är många som längtar efter mera sol, men igår kom istället årets första snö, något som Östersunds-Posten var först med att rapportera om.

Det var uppe vid Åreskutan som personalen på restaurangen Bistrologiskt fick sig en överraskning. Under gårdagen började det snöa.

- Det snöade av och till hela dagen igår, men det var inget som la sig. Det är ju fortfarande lite varmt i marken, säger Marie Lithén ägare till Bistrologiskt.

Hennes kollega Anton Lithén filmade snön, och videoklippet har fått stor uppmärksamhet.

Ser fram emot vintern

Motsatt flera andras känslor inför snö redan i augusti, är Marie Lihtén väldigt glad över att snön börjar falla redan nu, en månad tidigare än förra året då den första snön för säsongen kom i början av september.

- Vi älskar snö och att den kom så här tidigt tänder förhoppningar inför vintern. Såna är vi här uppe, säger Marie Lithén.

Värmen kommer

Augusti har även i mer södergående regioner bjudit på allt annat än klassisk sommarvärme. Det har varit ovanligt blåsigt och kallt på västkusten. Men i nästa vecka kan det bli lite varmare.

- Ett högtryck kommer börja röra sig in i början av nästa vecka och då kommer temperaturen upp i omkring 18 - 21 grader, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.