Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Här är nya Volvobilen

Volvo Cars nya modell V90 visades på torsdagen upp vid en smygpremiär på Volvo Showroom i Kungsträdgården i Stockholm.

Volvo Cars tror på en ny rekordförsäljning under 2016. Och förväntningarna på nya V90 är höga.

- Jag är ganska säker på att den kommer att sälja bra, säger Anders Gustafsson, Europachef på Volvo Cars.

Den nya modellen, som ska tillverkas i Torslanda-fabriken, avtäcktes under torsdagen samtidigt som Volvo Cars presenterade en stark rapport över 2015. I såväl Sverige som resten av Europa steg försäljningen under året - en utveckling som spås fortsätta även under 2016.

- Jag har ett tacksamt jobb, Europamarknaden har vänt långsamt uppåt och alla stora marknader, som Tyskland och Storbritannien, är stabila, förklarar Anders Gustafsson, chef för EMEA-regionen, där Europa, Mellanöstern och Afrika ingår.

Med V90 hoppas Volvo också ta ännu ett steg närmare det uttalade målet att bli ett premium-märke. Den resan startade ordentligt med nya XC90, som började tillverkas i Torslanda under 2015.

Den modellen sålde under året mer än Volvo Cars prognos - totalt beställdes 88 000 bilar av modellen under 2015. Det var just XC90 som låg bakom de 1 500 nya produktionsjobb i Göteborg som biltillverkaren annonserade förra året.

Dessutom har Volvo Cars anställt nya ingenjörer och produktutvecklare under året - det betyder att totalt omkring 2 000 personer i främst Göteborg, fått nya jobb under det gångna året.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.