Här är de vanligaste bilmärkena

Kör du en Volvo och bor i Sverige? Då är du långt ifrån ensam. Totalt 772 913 män och kvinnor rattar Volvo - och snittbilen är ifrån 1999.

ANNONS
|

Finns det någon skillnad på vilka bilfabrikat män och kvinnor väljer? Och finns det någon skillnad på vad man kör i Göteborg, Västra Götaland eller på riksnivå? Ja och ja är svaret på frågorna visar de statistiska uppgifterna som GP har plockat fram från Trafikanalys (Trafa) – en kunskapsmyndighet för transportpolitiken.

I Göteborg är det vanligaste bilfabrikatet i snitt Volvo utav årsmodell 2011 för män och 2010 hos kvinnor, en drygt fem år gammal bil.

Samma biltillverkare regerar i Västra Götalands län men där kör man i snitt något äldre bilar, såväl män som kvinnor kör i regel en Volvo från 2007.

ANNONS

På riksnivå är det en betydligt äldre årsmodell av bilmärket Volvo som är vanligast på vägarna. 1999 är bilarna ifrån med totalt 772 913 olika ägare.

Efter Volvo är den absolut populäraste biltillverkaren tyska Volkswagen som, bortsett från bland kvinnor i Göteborg, är den mest ägda bilen i Göteborg, Västra Götalands län och i Sverige.

För att få veta exakt hur många bilar som ägs utav män respektive kvinnor i de tre geografiska områdena är det bara att titta i faktarutorna.

Siffrorna är framtagna av Trafa och avser årsskiftet 2015/2016. Bilar ägda av juridiska personer har inte tagits med i angivelserna.

Riket

Västra Götaland

Göteborg

ANNONS