Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Här är årets viktigaste tweets

Nyhetssajten Ajour har sammanställt listan över 2011 års viktigaste tweets.

Det var i augusti som en elvaårig flicka var spårlöst försvunnen en hel natt efter att en konduktör på ett tåg från Örebro till Göteborg tvingat av henne i Kumla när hon inte kunde visa upp sin biljett. Ståuppkomikern Fredrik T Olsson var en av många som kritiserade SJ:s agerande och hans tweet blev en av årets mest delade. Han skrev:

"Flicka avslängd för att hon inte kunde uppvisa biljett? Ironiskt med tanke på alla som haft biljett när SJ inte kunnat uppvisa tåg."

En annan uppmärksammad tweet från 2011 var när utrikesminister Carl Bildt twittrade oförståeligt från sin ficka.

Ficktweeten finns tillsammans med tweets från Rihanna och Kikki Danielsson med på listan över 2011 års bästa tweets. Det är nyhetssajten Ajour och journalisten Jack Werner som har sammanställt listan.

- Man kan se listan som ett tvärsnitt av hur svenska twitter har sett ut genom året. Man kan kalla det en lista över årets bästa, viktigaste eller största tweets. Det är ögonbrynshöjare, säger Jack Werner.

Ni har rankat den avhoppade sverigedemokraten William Petzälls twitterkapning som största händelsen på twitter 2011, varför?

- Händelsen satte fokus på twitters styrkor och svagheter. Det blev dessutom en twitterangelägenhet som i förlängningen ledde till en debatt om lösenordssäkerhet, säger han.

Har du fått många kommentarer om listan?

- Det är svårt att tillfredställa alla med en sådan här lista och twitter är ju så enormt individuellt, men för mycket rasande har det inte varit. Det är snarare folk som tycker att jag har glömt vissa roliga tweets.

Med på listan finns också frilansskribenten och ekonomianalytikern, tidigare ordförande för Ung Vänster, Ali Esbatis tweet från 22 juli, som kom någon timme efter bombdådet i Oslo.

"Hej alla som undrar. Jag mår ok. Är på infomöte på AUFs sommarläger nu".

Jack Werner motiverar tweeten med formuleringen "några timmar senare skulle vi förstå att han bara förflyttat sig ur askan in i elden. Ali fick bevittna en av samtidens hemskaste vansinnesdåd, och har för många svenskar kommit att personifiera den fullkomliga chock och djupa sorg vi som grannland känner över Norges förluster sommaren 2011".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.