Häktningsförhandlingar efter mord i Visby

Den 32-årige mannen misstänks för att ha attackerat och dödat en kvinna under Almedalsveckan. Nu häktas han av Visby tingsrätt.

ANNONS
|

Ing-Marie Wieselgren var på väg till nästa samtal under Almedalsveckan när hon blev attackerad vid Donners plats, centrala Visby.

Den misstänkte gärningsmannen sprang från platsen, men tacklades av en privatperson och kunde gripas av polis. Han anhölls av åklagare, som på torsdagseftermiddagen begärde honom häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Han har erkänt handlingen, uppger kammaråklagare Petra Götell.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar i Visby tingsrätt där man beslutade att mannen ska häktas med restriktioner. Åtal ska väckas senast 8 augusti.

Åklagare: ”Riktat mot psykiatrin”

Mannen är sedan tidigare ostraffad och bor inte på Gotland. Han ska ha rest till ön veckan innan knivdådet och lider av psykisk ohälsa. Ing-Marie Wieselgren arbetade som psykiatrisamordnare vid Sveriges kommuner och regioner (SKR) och åklagaren misstänker att det är hennes yrkestitel som kan ligga bakom motivet.

ANNONS

– Som det ser ut var hon det tilltänkta offret på grund av sin yrkesroll, säger Petra Götell, som uppger att mannen är medveten om vad han har gjort.

– Han har berättat varför han har gjort som han har gjort, det är riktat mot psykiatrin skulle jag säga. Det handlar om det psykiska måendet och psykiatrin i Sverige.

LÄS MER:Lars, 69, tacklade knivmannen: Jag är stolt

LÄS MER:Åklagare om mordet i Visby: ”Riktat mot psykiatrin”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS