Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häktas för att ha hållit frun fången

En man i 40-årsåldern, som bland annat misstänks för att inte ha låtit sin fru lämna lägenheten ensam under tre år, häktades på tisdagen på sannolika skäl. Mannen tänker överklaga beslutet.

- Min klient motsatte sig att bli häktad och var mycket besviken när beskedet kom. Han vill överklaga beslutet och det kommer vi att göra, säger mannens försvarare, advokat Lars Schmidt, till TT.

Enligt häktningsframställan har det fängelselika förhållandet pågått sedan augusti 2013 till i fredags när mannen greps. Det är en del i den grova kvinnofridskränkning som kvinnan, enligt åklagaren, utsatts för. I häktningsbeslutet från Skaraborgs tingsrätt finns också tre fall av misshandel och ett olaga hot. Dessutom häktas mannen misstänkt för övergrepp i rättssak.

- Han förnekar alla anklagelser. Men för att bli häktad på sannolika skäl krävs ingen hög bevisgrad, säger Lars Schmidt.

Enligt åklagare Mats-Olov Johansson kom fallet till polisens kännedom sedan en person som haft kontakt med kvinnan larmade polisen.

TT: Hur ser misstankarna om olaga frihetsberövande ut?

- Vi får utreda det vidare så det är lite tidigt att säga i nuläget. Det är en del i den grova kvinnofridskränkningen. Men målsägarens uppgifter har ett visst stöd i vad vi vet så här långt.