En man och en kvinna har häktats misstänkta för synnerligen grov misshandel av sitt eget spädbarn. Arkivbild.
En man och en kvinna har häktats misstänkta för synnerligen grov misshandel av sitt eget spädbarn. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Häktade misstänkta för misshandel av spädbarn

ANNONS

En man och en kvinna i 25-årsåldern misstänks för synnerligen grov misshandel av sitt spädbarn. De båda häktades på tisdagen vid Kalmar tingsrätt.

– Barnet har allvarliga skador och vårdas på sjukhus. Brottet har inträffat i Kalmar kommun, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen, till Barometern.

Det var vårdpersonal som kontaktade polisen, som grep paret. Åklagaren Linda Canéus får frågan om det finns risk för barnets liv.

– I begreppet synnerligen grov misshandel ligger det att gärningen varit hänsynslös. Mer än så säger jag inte i det här läget, säger Linda Canéus till tidningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS