Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vänersborgs tingsrätt häktade mannen på sannolika skäl. Arkivbild.

Häktad för att ha beställt flera mord

Mannen ska ha beställt mord på ett antal personer. I vissa fall lämnade han också en detaljerad beskrivning över hur det skulle gå till. Nu har Trollhättebon häktats misstänkt för stämpling till mord i fler än ett fall.

Mannen, som är i 50-årsåldern, greps nyligen sedan den person som skulle genomföra "mordbeställningen" hade vänt sig till polisen, uppger P4 Väst.

- Det var ren tur att han vände sig till polisen i stället för att göra det han blev ombedd. Det hade kunnat bli betydligt värre än som situationen är nu, säger åklagare Robert Beckard till TT.

Enligt åklagaren har mannen under december och januari bett den andra personen att utföra mer än ett mord. Han ska också ha tipsat om hur morden ska utföras och vilka vapen som skulle användas.

Robert Beckard är förtegen om detaljerna i utredningsarbetet. Han vill inte kommentera vilken relation som finns mellan den misstänkte och de tilltänkta offren.

- Jag kan inte göra det i det här tidiga skedet av utredningen. Jag vill inte att det ska komma ut olika uppgifter eftersom vi fortfarande har en mängd förhör att genomföra, säger Robert Beckard.

Vänersborgs tingsrätt häktade mannen på sannolika skäl. Den misstänkte nekar till alla brottsmisstankar.