Trångt? Anmäl, uppmanar Bengtsfors kommun. Arkivbild.
Trångt? Anmäl, uppmanar Bengtsfors kommun. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Här uppmanas du att anmäla trängsel

ANNONS

Bengtsfors kommun har skapat ett system för att allmänheten ska kunna anmäla var Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd inte efterlevs, rapporterar SVT Väst.

Kommunen rapporterar sedan vidare till länsstyrelsen i Västra Götaland, som tillsammans med övriga länsstyrelser har fått i uppdrag att följa upp hur rekommendationerna följs.

Det är inte enskilda personer som ska anmälas, utan platser. Ändå kan frågan uppstå om det är risk för ett angivarsamhälle.

– Det kan uppfattas så, men det är inte alls vår intention. Utan det är mer så vi kan rapportera till länsstyrelsen så att eventuella åtgärder kan vidtas, säger Katrin Thoor, biträdande kommunchef i Bengtsfors till SVT.

ANNONS

Liknande funktioner finns även på andra håll, bland annat hos Västtrafik.

Johanna Cederblad/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS