Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gymnasieelever i Östersund polisanmäldes för att avsiktligt ha försökt sprida coronaviruset. Ungdomarna på bilden har inget med artikeln att göra.  Bild: Stina Stjernkvist/TT, Karin Malmhav
Gymnasieelever i Östersund polisanmäldes för att avsiktligt ha försökt sprida coronaviruset. Ungdomarna på bilden har inget med artikeln att göra. Bild: Stina Stjernkvist/TT, Karin Malmhav

Gymnasieelever ska ha försökt få corona

Gymnasieelever i Östersund ska aktivt ha försökt bli smittade av coronaviruset, rapporterar SVT Jämtland. Orsaken ska vara att de vill bli immuna till sitt studentfirande. Polisen upprättade en anmälan som dock snart lades ner.

Enligt polisen ska gymnasieelever i Östersund på ett organiserat vis ha försökt sprida coronaviruset.

Ungdomarna ska ha sökt upp personer med konstaterad covid-19 för att själva bli smittade och därefter sprida vidare smittan till andra gymnasieungdomar, rapporterar SVT Jämtland.

Polisen upprättade en anmälan om spridande av smitta. Enligt anmälan var syftet att bli immuna inför vårens studentfirande.

Efter att polisen genomfört förhör, lades dock utredningen ner redan vid lunchtid på måndagen.

– Vi har inga målsägare, inga misstänkta och inget att gå på, säger jourhavande förundersökningsledare Niklas Stjernlöf till SVT Jämtland.

Det är enligt honom också oklart om agerandet är brottsligt.

– Det är ytterst tveksamt om det är ett brott. Man kan jämföra med föräldrar som söker upp andra barn med vattkoppor, det är ungefär samma sak, säger han till SVT Jämtland.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.