Gudstjänst i Storkyrkan efter terrorattentat

ANNONS
|

- Det var väldigt fint att se all den medmänsklighet och gemenskap som blev precis efter, och det är ett gott tecken att man tyr sig till varandra. Men sedan finns det också en vardag som kommer tillbaka, och frågan vi behöver ställa oss är om vi då hastar förbi varandra igen utan att möta varandras blickar, säger Jackelén.

ANNONS

Ljusgudstjänsten, som är öppen för allmänheten, inleds klockan 16 på annandagen i Storkyrkan i Stockholm. Temat är "stå upp för det goda och samlas för framtidstro och hopp". Antje Jackelén håller en predikan och Stockholms biskop Eva Brunne tänder ljus.

- Jag tror att det är viktigt att göra det som behövs, att låta frågorna och reaktionerna ta tid och gräva i djupet av de resurser vi har när det gäller våra existentiella och andliga frågor, säger Jackelén.

- Ta tillvara på den insikt vi har fått så cirklarna av vrede och sorg kan ge vika för något annat, så vi kan ta oss an livet på nytt med värme, tillit och nya insikter, säger hon.

Demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) finns på plats i kyrkan som representant för regeringen.

- Svenska kyrkan är en naturlig samlingspunkt för många, både för troende och icke-troende, när fruktansvärda saker händer, i tider av kris och oro, säger Bah Kuhnke.

ANNONS
TT

ANNONS