Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Över 60 bilar eldhärjades i västra Göteborg i kvarteren runt Frölunda Torg i mitten på augusti. Arkivbild.

Gryningsräd mot elva misstänkta bilbrännare

Polisen har genomfört en gryningsräd mot flera adresser i Västra Frölunda i Göteborg.

Tidigt på måndagsmorgonen slog polisen i Västra Götaland till mot flera adresser i Göteborg, de flesta i närområdet där över 60 bilar eldhärjades i kvarteren runt Frölunda Torg den 13 augusti.

- De är alla misstänkta för grov skadegörelse och våldsamt upplopp, säger Christian Nylén.

Polisen har tidigare topsat ett 30-tal personer. Topsningen skulle göra det möjligt att jämför deras dna med blodspår på brottsplatsen. Men det är inte bekräftat att dagens polisinsats är ett resultat av den masstopsningen.

- De gripna ska nu höras under dagen. Därefter tar åklagaren beslut om var och en om de ska anhållas eller inte, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

Sammanlagt har polisen nu fjorton misstänkta för bilbränderna, av vilka tolv sitter frihetsberövade. Förra måndagen greps och häktades en person misstänkt för inblandning. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov skadegörelse och våldsamt upplopp. Han förnekar brott.

En annan man i 20-årsåldern har suttit häktad i tre månader för påstådd medverkan i de upploppsliknande brandattackerna. Han släpptes dock för ett par veckor sedan, men är fortfarande misstänkt.