Greta Thunberg i möte med Stefan Löfven om klimatfrågan

Greta Thunberg, 18, har talat inför folkmassor och politiska ledare runtom i världen. I dag lyfte hon klimatfrågan inför en liten – men betydelsefull – svensk publik. Hon satt nämligen i möte med Sveriges statsminister.
– Han säger att han vill göra rätt för sig och att han står på vår sida. Självklart stämmer det, men det gäller också att man agerar, sa Greta Thunberg på en pressträff efteråt.

ANNONS
|

Det var tillsammans med tre andra aktivister från organisationen Fridays for future, som Greta Thunberg på tisdagen diskuterade klimatkrisen med statsministern. Något hon själv meddelade på Twitter.

Mötet skedde digitalt, och handlade om klimatfrågan i allmänhet, och höstens klimattoppmöte i Glasgow i synnerhet. Efter att samtalet med Löfven avslutats höll Thunberg en presskonferens tillsammans med de andra aktivisterna som närvarade vid mötet.

– Vi pratade bland annat om EU, och lyfte att Sverige är ett av de länder som lobbat hårdast för att fortsätta bränna biomassa, och att det ska räknas som förnybart. Det rimmar ju inte med den bilden man försöker förmedla, sa Greta Thunberg på presskonferensen.

ANNONS

Löfven berättar om mötet på Instagram

Vid 18.10-tiden kommenterade statsministern mötet med aktivisterna i ett inlägg på Instagram.

– Ungdomsrörelsens och civilsamhällets arbete och engagemang i klimatfrågan för att driva på politiken i en mer ambitiös riktning är mycket viktigt. Sverige har goda förutsättningar att bli världens första fossilfria välfärdsland men vi måste öka takten i omställningen. Nya åtgärder behövs, skriver Löfven i inlägget.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS